Seven Stories

Seven Stories – The National Centre for Children’s Books är ett museum och besökscentrum för barnlitteratur. Det är det enda av sitt slag i hela Storbritannien och är populärt bland både vuxna och barn. En del av verksamheten sker i samarbete med University of Newcastle upon Tyne.

Seven Stories ligger i en gammal viktoriansk kvarn i Newcastle, nära det trendiga området Qayside, och verksamheten är utspridd över sju olika våningsplan (seven stories). Seven Stories, som öppnade år 2005, fokuserar huvudsakligen på barnlitteratur och illustrationer från 1930-talet och framåt.

Seven Stories har ett omväxlande program med utställningar som byts ut regelbundet. Här finns något för både stora och små. Seven Stories ordnar också workshops med olika teman, bland annat kreativt skrivande, dramatik, ordlekar, illustrationer och hantverk. Det är vanligt att barnboksförfattare och barnboksillustratörer besöker Seven Stories för att hålla föredrag, leda workshops, med mera.

En hel del originalillustrationer och originalmanuskript har köpts in av Seven Stories eller lämnats till verksamheten som gåva. Seven Stories är bland annat en av de största offentliga samlarna av material som rör Enid Blyton, författaren som bland annat ligger bakom de populära Fem-böckerna. Bland annat äger Seven Stories flera av Blytons originalmanuskript.

Butiken

Bokbutiken i Seven Stories har över 50 000 titlar.

Att ta sig dit

Tunnelbana

Tag tunnelbanan till tunnelbanestationen Manors. Därifrån är det cirka 20 minuters promenad till Seven Stories. Direkt när du kommit ut från stationen, tag till höger och gå uppför trappan, och tag sedan höger igen för att nå New Bridge Street. Fortsätt längs New Bridge Street i cirka 10 minuter. Vid pubben Tanners är det dags att svänga till höger vid trafikljusen, och sedan första gatan till vänster längst Stepney Bank till Lime Street. Seven Stories ligger på vänster sida av gatan, intill puben Cluny.

Busslinje 22 från Centralstationen

Tag buss #22 från Newcastles centralstation (Bewick Street) till Tanner’s Arms. Från Tanner’s Arms, promenera längs Crawhall Road, och sedan Stephney Bank till Lime Street.

Busslinje 12 / 39 / 40 / 62 / 63 från Monument

Tag någon av busslinjerna 12, 39, 40, 62 eller 63 från Monument (Blackett Street). Gå av på hållplatsen New Bridge Street, mitt emot St Domninic’s Church.

Parkering

Det finns inte gott om parkeringsplatser i anslutning till Seven Stories, så allmänna kommunikationer är att rekommendera, särskilt om ens besök infaller under en helg eller skollov.

Begränsade parkeringsmöjligheter finns på Lime Street och under Byker Bridge, samt på Foundry Lane Car Park bakom Seven Stories. Kan man tänka sig att promenera 10 minuter minuter kan man ställa bilen på Ouseburn South Car Park.

Öppettider

Obs! Bekräfta alltid öppettiderna med Seven Stories innan du planerar dit besök, eftersom det kan förekomma undantag.

Öppettider

Måndag Stängt
Tisdag – Lördag 10:00-17:00
Söndag 10:00-16:00

Seven Stories är normalt stängt på måndagar, men undantag görs vanligen för röda dagar (British bank holidays) och måndagar då det är skollov i Newcastle.

Bank Holiday Monday 10:00-16:000
School Holiday Monday 10:00-17:00
Back to Top