• Home
  • /
  • The Biscuit Factory

The Biscuit Factory

The Biscuit Factory är ett galleri för samtidskonst, konsthantverk och design. Byggnaden är ett gammalt viktorianskt lager som uppfördes år 1870. Innan den gjordes om till konstgalleri användes byggnaden som fabrikslokal för företag som tillverkade kakor, därav namnet “The Biscuit Factory”.

Konstgalleriet The Biscuit Factory, som öppnade år 2002, är ett av de största kommersiella konstgallerierna i Storbritannien. På de två våningsplanen kan man se ett stort utbud av målningar, skulpturer, konsthantverk, originalprint, smycken, med mera. Här finns även väldesignade produkter för hemmet.

Varje år hålls fyra stora utställningar här. Cirka 250 konstnärers verk visas upp varje säsong.

Många av de konstnärer vars verk visas upp på The Biscuit Factory är fortfarande okända eller bara kända i en mindre krets, så här får man chans att se verk av konstnärer som man kanske inte skulle exponeras för annars. The Biscuit Factory kända för att våga lyfta fram okända förmågor istället för att bara satsa på “säkra kort”.

The Biscuit Factory ordnar ofta utställningar i samarbete med nationella agenturer, konstorganisationer och initiativ såsom Craft Scotland och International Print Biennale.

Att köpa konst

Man behöver inte vara miljonär för att köpa konst från The Biscuit Factory utan det brukar alltid finnas budgetvänliga verk att investera i för den som är intresserad. Vissa kostar mindre än £100.

The Buscuit Factory har en väldigt icke-snobbig attityd när det gäller försäljning av konst och de har till exempel avbetalningsplaner tillgängliga för den som vill betala av sitt konstköp med £10 i månaden. Dessa avbetalningsplaner är tyvärr endast tillgängliga för den som är bosatt i UK, men säger ändå något om galleriets inställning till den som inte har tiotusentals pund att investera i konst men som ändå är konstintresserad, gärna vill äga originalverk och hellre stödjer nu levande konstnärer än köper något massproducerat.

Workshops

The Biscuit Factory brukar ordna workshops med olika teman för den som med egna händer vill prova på olika konstnärliga hantverkstekniker under ledning av en kunnig guide. Det har till exempel hållits workshops om raku-keramik, ståltrådsskulpturer, parfymtillverkning, textil & collage och bokbinderi i The Biscuit Factory.

Att ta sig dit

The Biscuit Factory ligger på 16 Stoddart Street, Shieldfield i Newcastle. Detta är den övre delen av Ouseburn valley.

Till fots: Att promenera från Newcastle’s centrum till The Biscuit Factory tar ungefär 20 minuter.

Tunnelbana: Närmsta tunnelbanestation är Manors, från vilken det är 5 minuters promenad till galleriet. Att gå från tunnelbanestationen Jesmond till galleriet tar ungefär 10 minuter.

Buss: Tag någon av busslinjerna 12 / 38 / 39/ 40/ 62 / 63 / från Newcastle City Centre till New Bridge Street. Därifrån är det bara 2 minuters promenad till galleriet.

Öppettider

Måndag – Fredag 10:00 – 17:00
Lördag 10:00 – 18:00
Söndag 11:00 – 17:00

Obs! Bekräfta alltid aktuella öppettider med The Biscuit Factory innan du planerar ditt besök eftersom undantag kan förekoma.

Entré

Gratis entré

Kontaktinformation

E-postadress: art@thebiscuitfactory.com

Telefonnummer: 0191-261 11 03 (landskoden till UK är +44)

Parkering

The finns en gratis besöksparkering framför The Biscuit Factory på Stoddart Street.

Det går också att parkera gratis på andra sidan vägen på den parkeringsplats som tillhör systergalleriet The Holy Biscuit (Clarence Street).

Wifi

Gratis WiFi i hela galleriet, inklusive caféet och restaurangen.

Mat & Dryck

Factory Kitchen Café

Detta café, som ligger en trappa upp, serverar varm och kall mat och är öppet när galleriet är öppet.

10% studentrabatt

Artisan Restaurant

Restaurangen Artisan ligger på bottenvåningen och serverar a la carte med inspiration från de brittiska köket. Många av råvarorna är lokalproducerade.

Lunch: Onsdag – Lördag 12:00-14:30

Middag: Onsdag – Lördag 17:30 – 21:30

Back to Top